Napísali o nás

Hlavné mesto husaciny

Keby to bolo vo filme, tak by sme povedali, že ani hollywoodsky scenárista by to tak nenapísal… Sedeli sme v Slovenskom Grobe v reštaurácii Gurmánsky Grob šéfa Spolku husacinárov Slovenského Grobu Borisa Haška a rozprával nám, ako ich našli čínski hostia.

Pred časom bol u nich jesť čínsky vicepremiér a čínski diplomati, bolo to spomínané v článku v novinách pre Číňanov, ktorí žijú v Európe, a tiež v jedných čínskych novinách…

Pár minút potom sa otvorili dvere a do reštaurácie vošiel mladý Číňan, ako sa ukázalo, turistický sprievodca. Vonku mal skupinu dvadsiatich ľudí a prišiel s otázkou, či by sa mohli naobedovať. Potom už malo všetko rýchly priebeh – bleskovo bolo dohodnuté menu (v husacinárskych reštauráciách je to pomerne jednoduché, čo iné ako husacina), cena, spojili sa stoly a o niekoľko chvíľ sme mali možnosť sledovať nadšených čínskych turistov v akcii.

Vytešení, všetko a so všetkým sa fotografovali, najedli sa, zapili vínom a o necelú hodinu ich nebolo. Evidentne im chutilo, pretože čo nezjedli, nechali si zabaliť. Odchádzali s úsmevmi a ospravedlnením, aby sme sa nehnevali, že boli trošku hluční, ale „we are so happy“. Boli sme prekvapení, že reštaurácia bola na takýto „nájazd“ pripravená, no manželka B. Haška Klaudia skonštatovala, že na skupiny hostí, ktoré prídu bez ohlásenia, sú zvyknutí. V sezóne husaciny sa im to stáva dosť často. Čiňania len zjedli husacinu, ktorá bola pripravená pre amerických hostí ohlásených na večer, takže do pecí poobede smerovali ďalšie husi.

Zdroj: etrend

Google recenzie

Miriam Grossman
Miriam Grossman
13:39 24 Sep 17
This place is great for a big feast, not cheap though, but quality of food is very good. They serve traditional Slovak dish - roasted goose, cabbage, potato pancakes. For starter, you can get goose liver, some sauerkraut and pickled cucumbers. It is very filling, we had 1/2 of goose for two and couldn't finish it...Wine is mostly from the region and can easily compete in taste and quality with the Italian or French wines. The staff was very nice and friendly. The atmosphere and surroundings are kept is a pleasant Slovak countryside style.
Juraj Mesároš
Juraj Mesároš
11:09 15 Oct 17
wow. amazing atmosphere. the staff will do everything for you. and the food... from the soup to the strudel, this stuff is amazing
Miro Skovajsa
Miro Skovajsa
08:01 29 Aug 17
Great place. The food - goose, cabbage, loksa (tortilla like bread), liver - is fantastic. In autumn, try burciak - the very young wine. Decor is great with a large garden in the back and a small playground. Staff is very nice. But beware it is expensive.
Martin Mittner
Martin Mittner
21:28 04 Mar 17
Maybe not the most famous, but the food is very good and the staff, including the owners, very attentinve
Vlado Bratislava
Vlado Bratislava
20:05 24 Nov 16
Family run restaurant with delicious dishes and warm attitude. For me the best one for visiting with friends and family during the goose & duck feast season in Bratislava region!
See All Reviews